Studio fotografie

Workshop Utrecht

Wat we gaan doen?

Altijd al eens willen fotograferen in een studio?

 Om te kijken of je met een paar studioflitsers tot een mooi resultaat kunt komen? En om verschillende lichtvormers zoals softbox, paraplu, beautydish en grid te kunnen testen? Kom dan mee doen met onze workshop studiofotografie.

Camera in studio

Met een kleine groep mensen (maximaal 6 deelnemers) en 2 docenten gaan we aan de slag in de fotostudio in Utrecht. In de workshop studiofotografie behandelen we de theorie in de praktijk en gaan we werkendewijs verkennen wat de afstand van het licht tot het model doet met je foto, wat de invloed is van de lichtsterkte van de flitser op je foto, hoe je schaduwen kunt invullen of hoe je contrasten kunt benadrukken. Maar eerst leggen we natuurlijk uit hoe je je camera op de studioflitsers aansluit en wat de beste instellingen zijn voor je camera. Ondertussen mag je de gehele dag zelf fotograferen, met de flitsers en de lichtvormers aan de slag en moet je misschien zelf ook wel even model zitten. Gezamenlijk werken we alle situaties uit en iedereen komt aan bod om te fotograferen.

Tijdens de workshop studiofotografie gaan we in op alle vragen die opkomen, en als we geen antwoord weten gaan we samen op onderzoek uit, totdat we met het resultaat tevreden zijn. Spelenderwijs komen we tot interessante lichtsituaties die je kunt creëren. Denk aan een opstelling voor een zakelijk portret, een beauty opzet en het creëren van een ‘butterfly’ of een Rembrandt belichting. Tussendoor laten we zien hoe je een lichtmeter kunt gebruiken en of dat noodzakelijk is voor je fotografie. We laten zien hoe je een achterwand kunt uitlichten en wat je met reflectieschermen kan doen. Wanneer je een usb-kabel meeneemt die op je camera past, kunnen we ook nog laten zien hoe je middels ‘tethered shooting’ je foto’s meteen in Lightroom geïmporteerd kunnen worden.

Wat je gaat leren

Werken met een Softbox


Wat voor effect heeft een softbox op je model?

Werken met een Paraplu


In welke situatie zet je de paraplu in?

Werken met een Beautydish


Hoe maak je 'beauty' licht met deze vervormer?

Werken met 1, 2 en 3 studioflitsers


Hoe kun je de flitsers met elkaar combineren?

Werken met reflectieschermen


Wat kun je doen met een reflectiescherm?

Gebruik van een lichtmeter


Heb je wel een lichtmeter nodig?

Beauty licht, Rembrandt licht en Butterfly


Hoe kun je deze lichtstijlen creëren?

Gebruik van triggers


Hoe sluit je de camera aan op de studioflitsers?

Tethered shooting met Lightroom


Hoe kun je de foto's meteen in Lightroom plaatsen en delen met je model?

Camera instellingen


Wat zijn de juiste camera instellingen voor het werk in een fotostudio?

Wat moet je meenemen?

- je camera
- geschikte lens (tussen 50 en 120mm)
- lege geheugenkaart
- volle batterijen
- lunch

Wat krijg je van ons?

- alle mogelijkheden om te experimenteren
- ruimte voor vragen
- persoonlijke aandacht
- koffie, thee chocolade en koek
- beschikking over apparatuur (flitsers, statieven, triggers, omvormers, achterwand, reflectors)

De studio workshop zal ongeveer 4 uur duren. De kosten voor deze workshop studiofotografie bedragen 125 euro. Dat is inclusief btw, maar voor de lunch moet je even zelf zorgen. De workshops starten altijd om 10:00 uur, tenzij anders aangegeven.

De eerstvolgende workshop is op 29 mei 2019. Schrijf je snel in. Vol = Vol!

Zin om mee te doen met de workshop studio fotografie?

Als je in in een ongedwongen sfeer eens wilt ondervinden hoe het is om in studio te fotograferen, schrijf je dan in voor de workshop studiofotografie. De fotostudio is in Utrecht en is goed met openbaar vervoer bereikbaar. Ook kun je gratis parkeren bij de fotostudio.

Adres
Europalaan 20 3526 KS Utrecht
Telefoon
+31 644 33 28 22
Volgen?

Aanmelden