+31 (0)6-44332822

Omhoog

Bloemen in veld


Kijk ook eens omhoog! Ga door de knieën. Verander je standpunt. Niet alleen om andere foto's te maken, maar ook om eens anders naar het leven te kijken.

Kleur

Foto van rode druppel

In het eerdere bericht werd al duidelijk werd dat ik niet aan analoge fotografie doe (ik heb nog nooit in een doka gestaan). Ik plaatste daar wel een zwart-wit foto bij. Maar eigenlijk maak ik ook nooit zwart-wit foto's. Ik houd van kleur. Alle kleuren, ook van rood.

Analoog?

Analoge camera

Een analoge camera. Een zwart-wit foto. De Voigtländer Vitoret is een 35mm film viewfinder camera gemaakt door Voigtländer & Sohn AG, Braunschweig, voormalig West Duitsland en gemaakt tussen 1961-1971.

De Voigtländer Vitoret serie was een zeer succesvolle reeks van goedkope consumenten camera's. De Vitoret serie was duurder dan de Vito reeks vanwege de keuze van de lenzen en het sluitersysteem en een simpeler intern ontwerp. Er zijn ongeveer 700.000 van deze serie gemaakt. Veel Vitoret camera's zijn nog steeds bruikbaar.

Geen enkele foto op deze website is gemaakt met deze camera, noch met een andere analoge camera. Fotografie ging mij pas boeien toen het post-productie proces van de donkere kamer naar de computer werd gebracht.

Toon meer berichten

© Copyright 2017-2019   Privacy